Μαχαίρι Survival Puukko Knife Condor

Κωδικός προϊόντος: 007993
Condor Tool & Knife
Condor Tool & Knife
Διαθεσιμότητα:

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες


Το μαχαίρι  Survival Puukko της Condor είναι ένα κλασικό σκανδιναβικό μαχαίρι εξωτερικού χώρου, σχεδιασμένο για εργασίες επιβίωσης.

116.00 

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Το μαχαίρι  Survival Puukko της Condor είναι ένα μαχαίρι σχεδιασμένο για εργασίες επιβίωσης. Το Puukko είναι ένα κλασικό σκανδιναβικό μαχαίρι εξωτερικού χώρου. Ειδικά στη Φινλανδία αυτό το μαχαίρι χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για κυνήγι και επιβίωση. Αυτό το μαχαίρι είναι κατασκευασμένο για ολόπλευρη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Η λεπίδα έχει μια λεπτή λείανση για εργασίες ξύλου. Είναι επίσης εύκολο να ακονιστεί. Ακόμη και με περιορισμένα μέσα και σε εξωτερικό χώρο.

Η λεπίδα του Condor Survival Puukko είναι κατασκευασμένη από ανθρακούχο χάλυβα 1095. Ένας ισχυρός τύπος χάλυβα που ακονίζεται εύκολα και μπορεί να χειριστεί αρκετά. Το 1095, ωστόσο, δεν είναι εντελώς ανοξείδωτο. Ως εκ τούτου, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά και να προσθέτετε μια σταγόνα λάδι κάθε τόσο. Το μαχαίρι έχει μια ισχυρή κατασκευή full-tang. Αυτό σημαίνει ότι το πάχος της λεπίδας διατρέχει ολόκληρη τη λαβή. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά Puukko όπου συχνά μόνο ο χοντρός πείρος της λεπίδας είναι μέρος της λαβής, αυτό είναι πολύ πιο δυνατό.

Η λαβή είναι κατασκευασμένη από χαρτί-micarta. Πρόκειται για ένα σύνθετο υλικό από λεπτές στρώσεις χαρτιού, εμποτισμένο με συνθετική ρητίνη και συμπιεσμένο μαζί υπό υψηλή πίεση. Φαίνεται υπέροχο και είναι πολύ δυνατό. Οι λευκές επενδύσεις κάνουν ωραία αντίθεση. Το άκρο της λαβής έχει βελτιωθεί με ένα ατσάλινο οπίσθιο ‘καπάκι’. Αυτό είναι καλό για την ισορροπία του μαχαιριού γιατί το κέντρο βάρους βρίσκεται πλέον προς τη λαβή και όχι προς τη λεπίδα. Έρχεται σε παραδοσιακή δερμάτινη θήκη με θηλιά ζώνης που έχει αρκετό χώρο για ζώνες έως και 6,8 cm.

 

Χαρακτηριστικά :

Μήκος λεπίδας: 9.8 cm

Συνολικό μήκος: 21.2 cm

Πάχος λεπίδας: 3 mm

Υλικό λεπίδας: ανθρακούχος χάλυβας 1095

Υλικό λαβής: χαρτί-Micarta

Θήκη: Περιλαμβάνει δερμάτινη θήκη

Βάρος: 230 gr

Κωδικός προϊόντος: 007993 Κατηγορία:
Βάρος 0.230 kg
Κατασκευαστής

Condor Tool & Knife

Allaboutarmy